Според последните проучвания, облеклото на работното място е от голямо значение за кариерата на силния пол. Мъжете трябва да подбират внимателни дрехите си, ако искат да направят добро впечатление на колеги и ръководители. За съжаление много господа предпочитат да не влагат особени усилия в обличането, и не следват модните тенденции.

Облеклото, което носите в офиса, може да подскаже за сериозността ви, така че ако се отнесете небрежно към него съществува риск да ви сметнат за нехайни. От друга гледна точка добре облечените мъже се приемат по-лесно, защото визията им е естетически издържана, което демонстрира не само вкус, а и уважение към околните. Това също е от голямо значение за тях.

 

Кои дрехи са подходящи за вас, и кои не са?

Често срещаме служители в офиси, които залагат на комбинацията тениска и дънки. Тези дрехи са подходящи за свободното време, но не и за работното ви място. Естествено, има начин да се движите по-свободно обличайки спортно – елегантни мъжки ризи с дънков панталон, който отговаря на строгостта на работата ви. Спортните сака също са едно разумно решение за вас, тъй като ще ви направят модерни и различни от колегите с официални костюми.

При положение, че не се влияете от модата, то вие можете да заложите на класическите видове ризи, леките пуловери и материите без добавени щампи. Една бяла риза например винаги може да ви бъде от полза, когато отивате на работното си място. В същото време добрите стари джинси също са възможен вариант за по-свободолюбивите господа. Най-важното е да изглеждате стилно и подредено.

 

Какви грешки не бива да допускате при избор на работни дрехи?

Една от най-често допусканите грешки при избор на работно облекло са размерите на ризи, блузи, дънки, панталони и сака. В забързаното ежедневие ние отиваме до магазина и не мерим дрехите, които купуваме, а по-късно това ни носи дискомфорт и влошена визия. Не бива да купувате нито по-широки, нито по-тесни облекла, тъй като и двата варианта ще ви донесат само нерви и неприятности. Постарайте се да изберете точния ви размер.

Купувайки официални костюми се старайте да подбирате правилните цветове вратовръзки. Някои обичат да експериментират с по-екстравагантни разцветки, но невинаги това е правилният подход, защото за важните ви делови срещи се изисква по-голяма строгост. Другата възможност е да избегнете консервативния външен вид чрез спортно – елегантни облекла, където вратовръзката не присъства на всяка цена.

 

В обобщение

Спазването на офис етикета спрямо облеклото ще ви донесе само положителни отзиви. Отношението към вас ще бъде много по-благосклонно, отколкото при липса, на каквато и да е грижа за външния ви вид. Надяваме се, че нашите съвети са ви били от полза, тъй като всеки има нужда от малко помощ, когато става дума за подбор на правилните тоалети за работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *