Търсиш мъжка риза? Кликни тук, разгледай и избери своя модел…

 

Ризата! Твоята първа и последна отбранителна линия срещу света! Всяка сутрин, щом я закопчееш, трябва да се чувстваш уверен, в контрол и непобедим. Сериозно, обличането на чиста, бяла и стилна риза, която обгръща перфектно тялото, те кара да се чувстваш, че ти си Шефа. Но, има уловка! За да ти стои добре, има някои детайли, които трябва да вземеш под внимание – размер, яка и материя.

Избирането на правилната мъжка риза не е сложно упражнение, щом разбереш нужните принципи.  Можеш да намериш страхотни ризи в нашият онлайн магазин – Ephorial.com, както и във всеки мол или близкото квартално магазинче. Просто следвай следните 3 съвета.

 

Защо е толкова важно да избереш правилен размер на ризата си?

Повечето младежи, отнася се и за порасналите богати господа, купуват ризи и дрехи, които не им стоят изобщо по мярка. Да се чуди човек, тези сантиметри за какво са измислени… Избирането на правилен размер е най – важното нещо, което трябва да се направи преди да се купи избраната дреха.

Лошо избран, той „убива“ всички останали достойнства на дрехата. Независимо дали носиш дрешка за 350 евро на „Армани“ или от Женския пазар, винаги следи за точен размер. Дреха, която ти пасва перфектно изглежда много по – добре от скъпа, която се вее по теб.

Както казват, една снимка е равна на хиляда думи…

mujka-riza-razmer
Виждаш ли разликата? Обзалагам се, че да! Цената на ризата е 350 евро!. Дори и да си купиш скъпа дреха, ако сбъркаш размера все едно си хвърлил парите на вятъра. Няма да изглеждаш добре… Точка.

 

Как да избереш правилен размер?

Тук е необходимо да се вгледаш в следните детайли:

  • Обиколка на врата
  • Дължина на ръкава
  • Широчина при корема

Важно е да знаеш точно мерките си,  нещо повече – да ги използваш! Обиколката на врата и дължината на ръкава са ключови за това, дали една риза ще ти стои добре. Ако яката е прекалено свободна или толкова тясна, че едвам дишаш, време е да избереш точен размер!

Най – важното е да се чувстваш комфортно. Въпреки, че „комфортно“ е разтеглив термин, ето няколко насоки:

 

  • Увери се, че имаш един пръст място между яката и врата. Ако успешно мушнеш два пръста, то яката на ризата е широка(ризата трябва да е закопчана до последното копче).
  • Ръкавелите трябва да са стегнати дотолкова, че да не можеш да съблечеш ризата без да ги разкопчаеш.
  • Дължината на ръкавите трябва да ти позволява да разпериш ръцете си като криле, но да не издърпваш ръкавелите към предмишницата.
  • Ръкавите трябва да са достатъчно къси за да не остава повече от 2см плат около китката, когато разпериш ръце.
  • Шева, който съединява ръкавите със самата риза, трябва идеално да легне на линията между гърдите и рамото.
  • Остави малко място, не повече от 2-3 см, около гърдите и кръста.

 

 

Каква яка да избереш за ризата си?

Целта на яката е да балансира формата на лицето и да му придаде объл вид. Яката е най – видимата част от ризата, тъй като е най-близката част от ризата до лицето. До голяма степен яката определя стила и нивото на официалност на ризата. След като вземеш предвид този факт, внимателно избери вида яка.

В тази статия ще говоря за двата вида най – разпространени вида яки – свита и разширена.

 

Свита

 

mujka riza qka tqsna

Най – популярният вид яка на пазара, може би 90% от всички ризки имат подобна яка. При нея, яката е събрана. Предимството на тази кройка е, че привлича окото надолу, което издължава лицето. Накратко, създава илюзията обло лице, което доста се харесва на окото.

Ако височината на лицето ти е малка, то този вид яка е перфектен за теб. Стеснената яка създава илюзия за дължина.

 

 

Широка

mujka riza shiroka qkaВторият вид яка е по – разширена, и показва повече от горната част на ризата. Като правило, една риза е със широка яка ако ъгълът е равен или по – голям от 90 градуса. Разширените яки са отлични за всички младежи, които имат средна до дълга форма на лицето.

Ако имаш по – издължено лице, то този вид яка ще балансира чертите, придавайки по – красив и симетричен вид на лицето.

 

 

За съжаление, повечето евтини модели „търсят“ някакъв среден вариант и нямат достатъчно малък или голям ъгъл. Което убива доста голяма част от този наистина готин ефект.

 

Какъв е идеалният материал за риза?

С две ръце за памук! Памукът се използва за направата на качествени ризи още от самото им създаване. И не случайно, памука има всичките необходими свойства нужни на дреха, която е близо до тялото. Памука позволява на кожата да диша и да извежда влагата. Издръжлив, и не на последно място мек на допир. Памука е и удобен за поддръжка и се глади лесно (отлична новина за момчетата).

Запомни, най – добър избор на плат за официална риза винаги си остава памука! Наистина, по – скъп, но инвестицията си струва. Все пак, за всеки стилен мъж ризата е втора кожа. Нека кожата е удобна и мека.

Надявам се, разбра най – важните условия за да изглеждаш чудесно  – размер, вид яка и плат. В следващата ми статия ще поговорим как и с какво се комбинира риза и какви грешки да избягваш. Очаквай повече от интересно продължение!

Искаш ли да приложиш наученото? Разгледай категорията ни за Мъжки ризи и избери своята „любима“ от нашите предложения. Очакваме те!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *